Happy Womens Day

 125,00

25 op voorraad

Verhaal door artiest : Janina Rossiter

“verhaal beschikbaar tijdens animatie via Artivive” (AR)
Janina Rossiter creëerde dit ARTivism-stuk voor Internationale Vrouwendag om oceaanvrouwen te vieren en sterker te maken.
Deze vloeiende kunst- en designcollage is Janina’s manier om het bewustzijn te vergroten. Ze gebruikt haar kunst om complexe vraagstukken aan te pakken, door deze op een emotionele manier te communiceren aan een breed publiek. Vonkende reacties waarvan ze hoopt dat ze positieve verandering teweeg zullen brengen.

De oceaan is leven. Toch verkeert de oceaan in een crisis. Het wordt van alle kanten bedreigd: klimaatverandering, vervuiling, overbevissing en verlies van leefgebied. Dit alles brengt het natuurlijke ecosysteem uit balans. Maar ook het levensonderhoud komt in gevaar.

Vrouwen spelen een cruciale rol bij het beheer van de hulpbronnen van de oceaan en moeten deel uitmaken van de oplossing als het gaat om het redden ervan.

We moeten ons verenigen om oplossingen te vinden, rampzalige gevolgen te voorkomen en een duurzame toekomst voor de volgende generatie veilig te stellen. Vrouwen zijn voor hun levensonderhoud net zo afhankelijk van de oceaan als mannen, maar hun stem wordt vaak niet gehoord. Volgens UN Women blijven discriminerende wetten vrouwen en meisjes weerhouden van hun rol in de bescherming van de oceaan.

Gendergelijkheid en gelijkheid zijn cruciaal.

Janina’s ARTivism-stuk ‘Female Ocean’, gemaakt voor Internationale Vrouwendag, benadrukt het belang van vrouwen bij het redden van onze oceaan.

Animatie: Een vrouwelijk silhouet vormt zich terwijl kelpachtige organismen in de oceaan groeien. De elegante vrouwelijke vorm benadrukt hoe alles met elkaar verbonden is
We maken allemaal deel uit van de natuur en vrouwen spelen een cruciale rol bij de bescherming van onze oceaan.

Materiaal

AFMETINGEN A2 FORMAAT / 42*60CM (EXCL. LIJST)

Hahnemühle bamboo papier is ‘s werelds eerste digitale fine art inkjetpapier gemaakt van bamboevezels. Bamboe staat voor natuurlijkheid en hulpbronnen besparende papierproductie. Bijzonder geschikt voor warme kleuren en monochrome prints. Hahnemühle Bamboo is gemaakt van 90% bamboevezels en 10% katoen en combineert fotografie met milieuvriendelijkheid. Dit natuurlijke, warmgekleurde, gladde oppervlak en optisch bleekmiddelvrij, echt kunstpapier biedt maximale verouderingsbestendigheid. Het garandeert een extreem groot kleurengamma en een hoge kleurdichtheid.

Artiest

Nina Rossiter is een kunstenaar, auteur en kunstenaar die zich richt met milieukwesties. Amazon bestseller, bekroonde kunstenaar en meermaals bekroonde auteur Janina Rossiter brengt haar passies samen in haar werk: schilderen en illustreren van kinderboeken. Als illustrator en auteur werd Janina geïnspireerd om “Diamonds, Hearts & Sea Stars!” en “123 Wie maakt de zee schoon?” vanwege haar bezorgdheid voor ons milieu. Ze heeft een passie voor het bestrijden van klimaatverandering, het beschermen van de natuur en het vrijhouden van de oceanen van plastic en andere vervuilende stoffen. Onze toekomst hangt af van onze acties van vandaag. Haar nieuwste kinderboeken richten zich op plasticvervuiling en bedreigde zeedieren, en helpen jonge kinderen de behoefte te voelen om onze dieren in het wild te beschermen en een verschil te maken.

Leer hier meer over Nina Rossiter en de andere artiesten.

SDG story

Deze kunst is gemaakt in het verlengde van SDG doel 14 : Leven in water. Deze SDG is om al het leven te beschermen in de oceaan. De doelen zijn gericht om vervuiling te verkleinen, verzuring te voorkomen, het regulieren van visvangst, en herstel van zee biodiversiteit. Ruim 70% van de aarde bestaat uit water. Als we onze oceanen met respect behandelen is de bron onuitputtelijk voor het voortbestaan van de mens.

Donatie

Door dit kunstwerk te kopen maak je direct verschil. 100% van de netto winst wordt namelijk gedoneerd aan the Pacific Whale Foundation. Deze organisatie houdt zich bezig met onderzoek, conversatie en educatie. Door walvissen bijvoorbeeld te chippen en monitoren kunnen we hun gedrag beter begrijpen, beschermen en daarmee beschermen. Het PWF bestaat al sinds 1980 en heeft een grote rol gespeeld in het herstel en bescherming van o.a. de walvis. Je leert meer over het PWF hier.