Plastic Sushi

 125,00

25 op voorraad

Verhaal door artiest : Janina Rossiter

“verhaal beschikbaar tijdens animatie via Artivive” (AR)
Plastic Sushi is gemaakt om vervuiling door plastic in de oceaan en milieuverontreinigende stoffen die ons allemaal aangaan te benadrukken. Deze vloeiende kunst- en designcollage is Janina’s manier om het bewustzijn te vergroten. Ze gebruikt haar kunst om complexe vraagstukken aan te pakken, door deze op een emotionele manier te communiceren aan een breed publiek. Vonkende reacties waarvan ze hoopt dat ze positieve verandering teweeg zullen brengen. Hoeveel ongezonde toevoegingen consumeren we echt als we vis eten? Wat doen ze met ons lichaam? Wat zijn de langetermijneffecten van deze toxines? Plasticvervuiling omvat microplastics (afgebroken uit grotere stukken), nurdles (harspellets die worden gebruikt om plastic te maken) en synthetische vezels (van visnetten en uitwerpselen van kleding in de wasmachine).

Janina’s ‘Plastic Sushi’ ARTivism-stuk brengt licht op de plastic- en milieuproblemen die onze oceaan en ons beïnvloeden.

Wat is het probleem met plastic en voedsel?
– Naar schatting drijven meer dan 5 biljoen plastic deeltjes in de oceaan. Deze worden door zeedieren vaak aangezien voor voedsel.
– Nurdles lijken op visseneieren en zeedieren kunnen ze per ongeluk opeten.
– Bepaalde vissoorten bevatten methylkwik en kunnen bij mensen kwikvergiftiging veroorzaken.

Animatie: Een zalm-nigiri-sushi met plakkerige rijst en een strook nori-zeewier, transformeert in een artivisme-stuk dat oceaanvervuiling en milieuverontreinigende stoffen benadrukt.
De rijst is gemaakt van nurdles, de nori-strip is kwik en de vis is de iconische visvormige plastic sojasausfles.

We hebben een enorm probleem met plasticvervuiling in onze oceaan en de menselijke voedselketen wordt aangetast.

Materiaal

AFMETINGEN A2 FORMAAT / 42*60CM (EXCL. LIJST)

Hahnemühle bamboo papier is ‘s werelds eerste digitale fine art inkjetpapier gemaakt van bamboevezels. Bamboe staat voor natuurlijkheid en hulpbronnen besparende papierproductie. Bijzonder geschikt voor warme kleuren en monochrome prints. Hahnemühle Bamboo is gemaakt van 90% bamboevezels en 10% katoen en combineert fotografie met milieuvriendelijkheid. Dit natuurlijke, warmgekleurde, gladde oppervlak en optisch bleekmiddelvrij, echt kunstpapier biedt maximale verouderingsbestendigheid. Het garandeert een extreem groot kleurengamma en een hoge kleurdichtheid.

Artiest

Nina Rossiter is een kunstenaar, auteur en kunstenaar die zich richt met milieukwesties. Amazon bestseller, bekroonde kunstenaar en meermaals bekroonde auteur Janina Rossiter brengt haar passies samen in haar werk: schilderen en illustreren van kinderboeken. Als illustrator en auteur werd Janina geïnspireerd om “Diamonds, Hearts & Sea Stars!” en “123 Wie maakt de zee schoon?” vanwege haar bezorgdheid voor ons milieu. Ze heeft een passie voor het bestrijden van klimaatverandering, het beschermen van de natuur en het vrijhouden van de oceanen van plastic en andere vervuilende stoffen. Onze toekomst hangt af van onze acties van vandaag. Haar nieuwste kinderboeken richten zich op plasticvervuiling en bedreigde zeedieren, en helpen jonge kinderen de behoefte te voelen om onze dieren in het wild te beschermen en een verschil te maken.

Leer hier meer over Nina Rossiter en de andere artiesten.

SDG story

Deze kunst is gemaakt in het verlengde van SDG doel 14 : Leven in water. Deze SDG is om al het leven te beschermen in de oceaan. De doelen zijn gericht om vervuiling te verkleinen, verzuring te voorkomen, het regulieren van visvangst, en herstel van zee biodiversiteit. Ruim 70% van de aarde bestaat uit water. Als we onze oceanen met respect behandelen is de bron onuitputtelijk voor het voortbestaan van de mens.

Donatie

Door dit kunstwerk te kopen maak je direct verschil. 100% van de netto winst wordt namelijk gedoneerd aan the Pacific Whale Foundation. Deze organisatie houdt zich bezig met onderzoek, conversatie en educatie. Door walvissen bijvoorbeeld te chippen en monitoren kunnen we hun gedrag beter begrijpen, beschermen en daarmee beschermen. Het PWF bestaat al sinds 1980 en heeft een grote rol gespeeld in het herstel en bescherming van o.a. de walvis. Je leert meer over het PWF hier.