Transforming Coffee

Vanaf:  21,00

 • *Ondergrond
  *Maat
  *Maat
  *Maat
  *Maat
  *Maat
  *Lijst
  *Lijst
  *Lijst
  *Lijst

Verhaal bij : Linda van Bruggen

Koffie is een stukje liefde, een moment om te delen met jezelf of met iemand anders. Een moment om stil te staan en te genieten van het leven dat anders nel aan je voorbij gaat. Koffie was, is en zal altijd een moment van connectie zijn. Een moment we een korte pauze hebben van alles wat er om ons heen gebeurd. Kijk je praktisch naar de koffie, wordt ook daar een verhaal verteld. Waar komt het vandaan, wie heeft er aan bijgedragen en wat is er eigenlijk allemaal voor nodig? Onmisbaar in het proces is ook hier water. Ecologische onderzoekers schatten dat er voor 1 kopje koffie 140 liter water nodig is!  Met mijn kunst wil ik je uitnodigen hier even stil bij te staan. Het zelfde wat de koffie met jou altijd gedaan heeft.

Artiest

Illustrator Linda van Bruggen heeft een dwangmatige drang om elke dag te tekenen en houdt ervan om interessante mensen te schetsen. Na haar studie Multimedia in Amsterdam begon ze verschillende banen aan te nemen als ontwerper. Haar felgekleurde kunst is geïnspireerd door Mondriaan en Banksy, maar de grootste invloed tot nu toe is Andy Warhol geweest. Na het zien van zijn “Pepsi please”-afbeelding, was ze zo gebiologeerd door de kromme lijnen dat ze besloot in zijn voetsporen te treden. Om te genieten van imperfectie.

Meer weten over de Linda en de  andere Artiesten?

SDG story

Deze kunst is gemaakt in het verlengde van SDG doel 6 : Schoon drinkwater & Sanitaire voorzieningen. Miljoenen mensen hebben nog altijd geen toegang tot schoon drinkwater of kampen met extreem slechte sanitaire mogelijkheden. Hierdoor komt de gezondheid en veiligheid van veel mensen in het geding.  Lees inspirerende en motiverende verhalen over SDG doel 6 bij ARTIVIST’s SDG Stories.

Donatie

Door dit kunstwerk te kopen maak je direct verschil. 100% van de nettowinst wordt gedoneerd aan het Udhyami project in Nepal. Samenwerkend partner Simavi coördineert dit project. Een gerenommeerde stichting die al tientallen jaren vecht voor het recht op schoon drinkwater. Hierbij worden met name vrouwen/meisjes in hun kracht gezet. Meer lezen over het Udyhami project en Simavi, klik hier. 

Materiaal

Bekijk deze pagina voor uitleg over de materiaal keuze.