Sybille

 3.900,00

6 op voorraad

Limited fine art print, maximale oplage 7 pcs. Afmeting 100*100

Verhaal door Artiest : Dindi van der Hoek

Het water in mijn werk weerspiegelt de schijnwerkelijkheid tussen droom en illusie en de kijker kan meegenomen worden op een reis door zijn eigen illusionaire wereld. De maskers staan symbool voor het stukje identiteit wat men zichzelf heeft toegekend, veelal om zichzelf te beschermen. (Sybillle en Little Green komen uit dezelfde serie)

 

Materiaal

Hahnemüle Barytha Fine Art Print in baklijst. Dit maakt het papier een van onze meest populaire papiersoorten onder kunstenaars, illustratoren en fotografen. Het papier geeft gedempte zwarttinten met een gelijkmatige kleurweergave en uitstekende details. Het oppervlak heeft een minimale textuur met een krijtachtig, glad katoengevoel dat zorgt voor vloeiende kleurovergangen. Het heeft een delicaat oppervlak, dus we raden extra zorg aan bij het hanteren. Photorag is geschikt voor montage, maar door de katoenen textuur kunnen randen rafelen als ze niet voorzichtig worden behandeld.

BAKLIJST INBEGREPEN

Artiest

This artwork is created by Dindi:

Dindi van der Hoek staat bekend om haar unieke en zeer onderscheidende fotografisch ‘water’ oeuvre. Het fotograferen van waterspiegelingen zijn de belangrijkste basis geworden van haar visuele beeldtaal. Als kijker wordt je deelgenoot van surrealistische beelden die een bepaalde verwarring opwekken en uit een andere wereld lijken te komen. Dindi maakt beelden die deels onderwater gefotografeerd zijn. Jarenlang werkte zij onderwater in een zwembad, maar eind 2019 bouwde zij een op maat gemaakt waterbassin van glas in haar studio en zette daarin haar experimenten voort. In deze nieuwe situatie onderzocht ze de invloed van inkt en melk in water en creëerde zo nieuwe beelden die schoonheid schijnbaar moeiteloos combineren met een rafelige duisterheid. Al is het eindresultaat fysiek een tweedimensionale afbeelding, de weg die Dindi bewandelt is er een van vele lagen, als een schilder bouwt zij zo haar eigen wereld…….

Learn more about Dindi and the other Artist here.

SDG Story

Deze kunst is gemaakt in het verlengde van SDG doel 6 : Schoon drinkwater & Sanitaire voorzieningen. Miljoenen mensen hebben nog altijd geen toegang tot schoon drinkwater of kampen met extreem slechte sanitaire mogelijkheden. Hierdoor komt de gezondheid en veiligheid van veel mensen in het geding.  Lees inspirerende en motiverende verhalen over SDG doel 6 bij ARTIVIST’s SDG Stories.

Donatie

Door dit kunstwerk te kopen maak je direct verschil. 100% van de nettowinst wordt gedoneerd aan het Udhyami project in Nepal. Samenwerkend partner Simavi coördineert dit project. Een gerenommeerde stichting die al tientallen jaren vecht voor het recht op schoon drinkwater. Hierbij worden met name vrouwen/meisjes in hun kracht gezet. Meer lezen over het Udyhami project en Simavi, klik hier.