Wasteboard – Marcel Labrie

 600,00

1 op voorraad

Elke WasteBoard is gemaakt van plastic doppen die we hebben ingezameld op muziekfestivals en door mensen die zich inzetten voor een wereld zonder plastic afval. Dit cruiserboard is waarschijnlijk de coolste manier om te laten zien dat jij je hier ook voor inzet.

Het board is in twee jaar tijd ontwikkeld en getest op sterkte en flexibiliteit. Hij is bestand tegen meer dan 400 kilo druk, bevat meer dan 200 antislip noppen en we hebben een kleine concave toegevoegd voor extra grip. Het is het perfecte skateboard om te cruisen en om simpele tricks uit te voeren.

Gewicht 1,7 kg / 3,75 pond
Afmetingen 72 × 19 cm / 28,35 × 7,5 inch
Wielen 53 mm
Vrachtwagens 5 inch
Lagers ABEC-7

Custom design & gesigneerd door Marcel Labrie

Op aanvraag zijn er ook andere kleuren beschikbaar.

 

 

SDG Story

Deze kunst is gemaakt in het verlengde van SDG doel 6 : Schoon drinkwater & Sanitaire voorzieningen. Miljoenen mensen hebben nog altijd geen toegang tot schoon drinkwater of kampen met extreem slechte sanitaire mogelijkheden. Hierdoor komt de gezondheid en veiligheid van veel mensen in het geding.  Lees inspirerende en motiverende verhalen over SDG doel 6 bij ARTIVIST’s SDG Stories.

Donatie

Door dit kunstwerk te kopen maak je direct verschil. 100% van de nettowinst wordt gedoneerd aan het Udhyami project in Nepal. Samenwerkend partner Simavi coördineert dit project. Een gerenommeerde stichting die al tientallen jaren vecht voor het recht op schoon drinkwater. Hierbij worden met name vrouwen/meisjes in hun kracht gezet. Meer lezen over het Udyhami project en Simavi, klik hier. 

Artiest

Het verhaal van ‘Wasteboard’ : Een duurzaam skateboard gemaakt van gerecyclede flesdoppen.

Plastic afval transformeren tot iets waardevol, daar gaat het om bij WasteBoard. Samen met kinderen, festivalbezoekers en nog velen anderen worden plastic doppen ingezameld die uiteindelijk dienen als de basis voor elk met de hand gemaakt skateboard. Daardoor is ook elk design uniek! Alle boards worden in een kleine fabriek in Amsterdam geproduceerd, maar de droom is om dit recycle proces wereldwijd aan te pakken. Een wereld zonder afval is immers een waard om voor te vechten.