Water SDG postcards (5/5)

 12,50

Story behind the art by:  Joris Wabeke

Joris is schrijver en kinderboekenillustrator. Met zijn iconische ‘kindertekeningen’ spreekt hij jong- en oud aan. Voor Artivist heeft hij speciaal 5 verschillende tekeningen gemaakt waarop de waterproblematiek op speelse wijze aan de kaak word gesteld.  Een lekkende kraan die verzorgd wordt met menselijke attributen; hergebruik van stortwater in sanitaire voorziening; het opschonen van drinkwater; vader en dochter die nog vele kilometers moeten overbruggen om water te halen. Waar veel ontwerpen van Artivist bedoeld zijn op op te hangen, ligt de sterkte in de kaartjes met name in het verspreiden van de boodschap (zowel letterlijk, als figuurlijk)

DIT IS EEN SERIE VAN 5 POSTKAARTJES. DE SET BEVAT 2 STUKS VAN 5 VERSCHILLENDE DESIGNS, (10 totaal)

Materiaal

Bekijk deze pagina voor uitleg over de materiaal keuze.

Artiest

Ik schrijf en teken graag op een “Gung-Ho” manier zoals ridder Quentin Blake beschrijft in zijn awesome tekenboek voor veelbelovende kunstenaars. Hij zegt daarover “Bedenk wat de ‘essentie’ is van wat je wilt tekenen – gooi vervolgens (artistiek gesproken) een balletje op en geef het een flinke mep over het net.” Ik heb geen flauw idee wat dat betekent. Dat moet ik de ridder zelf nog vragen als ik zijn kleurige gekleurde tekenkasteel op de Franse heuvels weet te vinden. Al rijdend op een paard en bewapend met pen en papier (en stokbrood) zal ik dan eerst zijn kasteel draak moeten verslaan in een epic (shaky) draw-off!!! (Wie kan het best tekenen al zittend op een paard in galop over de Franse heuvels!) BRING IT ON!!!!

Read more about Joris Wabeke and the other Artist HERE.

SDG Story

Deze kunst is gemaakt in het verlengde van SDG doel 6 : Schoon drinkwater & Sanitaire voorzieningen. Miljoenen mensen hebben nog altijd geen toegang tot schoon drinkwater of kampen met extreem slechte sanitaire mogelijkheden. Hierdoor komt de gezondheid en veiligheid van veel mensen in het geding.  Lees inspirerende en motiverende verhalen over SDG doel 6 bij ARTIVIST’s SDG Stories.

Donatie

Door dit kunstwerk te kopen maak je direct verschil. 100% van de nettowinst wordt gedoneerd aan het Udhyami project in Nepal. Samenwerkend partner Simavi coördineert dit project. Een gerenommeerde stichting die al tientallen jaren vecht voor het recht op schoon drinkwater. Hierbij worden met name vrouwen/meisjes in hun kracht gezet. Meer lezen over het Udyhami project en Simavi, klik hier.